Skip to main content
Til toppen

2-5 MIN LESETID8 effektive tips for å skrive produkttekster som selger


Mange begår feil når de lager produktbeskrivelser som kun gir (la oss være ærlige) tørre fakta om produktet. En effektiv produktbeskrivelse bør derimot selge produktet ved å appellere til kundenes behov og ønsker. I denne bloggposten vil vi derfor gå gjennom åtte enkle punkter som kan hjelpe deg med å lage en produkttekst som selger!

1. Tenk på din "target customer"

Identifiser målgruppen din og husk at du må ha en personlig tilnærming. Tenk på hvordan du ville ha engasjert kundene i en fysisk butikk. Hva fanger deres interesse? Hva slags informasjon søker de om produktet? Ikke vær redd for å legge til litt personlig og humoristisk preg. Her kommer et eksempel:

"Isol 1 T-Shirt er en klassisk t-skjorte med en liten dekorativ puff på skulderen. Den har rund hals med en liten logo på brystet som går ton i ton med fargen på t-skjorten. T-skjorten har en boxy fasong med god størrelse. Casual cool til hverdag og perfekt under en dressjakke til kontoret. 50% Bomull og 50% Polyester. Maskinvask 30 grader".
 
2. "Hvorfor skal jeg kjøpe akkurat dette produktet?"

Tenk alltid på å tydelig formidle de konkrete fordelene kundene får ved å kjøpe produktet ditt. Spør deg selv: Hvordan løser dette produktet kundens problemer? Når kundene leser produktteksten, er de nysgjerrige på å vite: "Hvordan kan dette produktet møte behovet mitt?"

Dersom du selger tekniske produkter, er det en fin strategi å plassere de tekniske spesifikasjonene i en egen, dedikert seksjon. Hovedmålet med produktbeskrivelsen er å gi kundene en klar forståelse av hvordan produktet vil løse problemet eller utfordringen deres. 

Husk at nøkkelen til en effektiv produktbeskrivelse er å holde den kort og konsis. Gi kundene en rask oversikt over de viktigste fordelene, og la de tekniske detaljene være tilgjengelige for de som ønsker å utforske mer grundig. På denne måten sørger du for at produktbeskrivelsen svarer på spørsmålet: 'Hvorfor burde jeg velge akkurat dette produktet?"


3. Underbygg påstandene dine

For å overbevise kundene dine, er det avgjørende å unngå tomme fraser som "beste produktet på markedet" uten å gi troverdig bevis. Det er essensielt å støtte påstander om produktkvalitet ved å henvise til grundige produkttester eller sammenligninger som klart viser hvorfor ditt produkt skiller seg ut.

Hvis du tilbyr konkurransedyktige priser, er dette et sterkt salgsargument som bør fremheves. Kunder verdsetter gode tilbud, så sørg for at de vet at de får valuta for pengene hos deg. Husk at kort og overbevisende kommunikasjon er nøkkelen.

Gjør din produktbeskrivelse informativ, men samtidig lettlest og engasjerende, slik at kundene umiddelbart forstår hva som gjør ditt produkt unikt og verdifullt.


 

4. Appeller til kundens fantasi og følelser

Forskning har vist at å ha et produkt i hendene øker kundens ønske om å eie det. Selv om kunder ikke kan berøre produktet når de handler på nett, kan du hjelpe dem med å visualisere det. Legg ved en beskrivende tekst som lar leseren forestille seg en situasjon de er kjent med og kan identifisere seg med. 

Hvis du eksempelvis selger et telt, kan du inkludere følgende tekst:

"Tenk deg å våkne tidlig om morgenen, solen begynner å varme opp teltduken, og du hører fuglene synge i bakgrunnen. Du er omgitt av naturens skjønnhet, og du vet at dagen din vil bli fylt med eventyr. Med vårt lette og enkle telt, kan du oppleve denne magiske følelsen hvor som helst. Skap minner som varer livet ut med våre pålitelige teltprodukter."

Denne teksten appellerer til kundens fantasi og følelser ved å beskrive en idyllisk opplevelse som kan oppnås ved å eie produktet.
 


Lurer du på hva slags nettbutikkløsning som passer din bedrift best?

 

Mange netthandelsaktører befinner seg på løsninger som ikke passer nettbutikkens nåværende behov. Er du en av disse?

 
5. Fortell historien om produktet

Dersom produktet du ønsker å selge har en spesiell historie, fortell den! Greier du å formidle en god historie rundt produktet, vil leseren glemme at du forsøker å selge inn produktet. For å bygge historien, spør deg selv:

 • Hvem lager produktet?
 • Hva inspirerte til å skape produktet?
 • Hvilken hindringer måtte overvinnes for å utvikle produktet?
 • Hvordan ble produktet testet?

   

6. Velg beskrivende ord som begeistrer leseren

Sanselige ord kan forsterke kundens opplevelse av produktet. Dersom du skal selge en shampoo, kan en slik tekst eksempelvis være: 

"Vår luksuriøse sjampo omfavner håret ditt med silkeaktige og glansfulle strå. Den delikate duften omslutter deg som en varm omfavnelse, og hvert bruk gir en beroligende og forfriskende opplevelse. Gi håret ditt den kjærligheten det fortjener med vår eksklusive sjampo."

I denne produktbeskrivelsen bruker vi sanselige adjektiver som "silkeaktige," "glansfulle," "delikate duft," og "beroligende." Bruk av sanselige adjektiver kan være en vanskelig oppgave, men dersom det gjøres riktig kan det hjelpe kunden med å visualisere produktet før kjøpet. 
 


7. Husk å inkludere tilbakemeldinger fra andre kunder
Mange blir inspirert av produkter som har fått gode anmeldelser fra andre fornøyde kunder. Dette kan også skape en trygghetsfølelse hos potensielt nye kunder. Dersom du har mottatt en god produktanmeldelse, bruk den for alt den er verdt og inkluder den i produktbeskrivelsen!
 

 

8. Gjør produktteksten enkel å fordøye

Dersom du fokuserer på å gjøre produktteksten oversiktlig og enkel å lese, vil du oppnå høyere konvertering og mer engasjerte lesere. Følgelig kommer noen elementer du bør tenke over når du skriver produktteksten:

 • Plasser de mest relevante punktene øverst i teksten, da de færreste vil lese alt.
 • Presenter klare fordeler ved produktet i en punktliste for enkelhetens skyld.
 • Gi avsnittene plass ved å ha tilstrekkelig luft mellom dem.
 • Innfør beskrivende overskrifter som hjelper leseren med å forstå innholdet raskt.
 • Bruk nøkkelord du vet kunden søker etter. Her kan søkeloggen i nettbutikken være til hjelp.
 • Sørg alltid for korrekt språk og utfør stavekontroll for å unngå feil.

 


Oppsummering

Etter å ha lest denne bloggposten håper vi at du føler deg inspirert til å gå gjennom dine egne produkttekster og gjøre de små, nødvendige forbedringene som kan øke salget betraktelig. For å oppsummere bør en effektiv produkttekst være skrevet som om du snakker direkte til din ideelle kunde. I tillegg bør den tydelig formidle problemet du løser for dem, og samtidig være seriøs, appellere til følelser og fantasien deres, og fortelle en overbevisende historie. Teksten skal også være lettlest og gjerne inneholde sanselige adjektiver for å engasjere kundene. Hvis det finnes pålitelige produktanmeldelser, bør disse også inkluderes i teksten. Vi ønsker deg lykke til med dine produkttekster!

 

 


Lyst til å booke en netthandesprat med oss?

 

Ta et kjapt møte eller book en demo med vår netthandelsekspert Espen, akkurat når det passer deg!

Andre bloggposter du kanskje vil lese?Lenker
Min side