Skip to main content
Til toppen

Hvilken betalings- og fraktalternativer bør du velge til din nettbutikk?2-5 MIN LESETID


Det å skape en vellykket nettbutikk er ikke bare avhengig av kvaliteten på produktene du tilbyr, men også av hvordan du tilrettelegger for en sømløs handelsopplevelse. Derfor er det å velge riktige betalings- og fraktalternativer viktig for at din bedrift skal lykkes med en nettbutikk.

I dette innlegget skal vi gå igjennom alternativer for å finne de optimale betalings- og fraktalternativer for din nettbutikk. Dette kan øke konverteringer, forbedre kundetilfredshet og skape en konkurransedyktig fordel for din nettbutikk.

 

 

La oss snakke om brukervennligheten i nettbutikken din.

Det å ha en enkel betalings- og fraktalternativ i nettbutikken er nå avgjørende for å lykkes på nett. Unngå de kompliserte trinnene og sørge for en enkel opplevelse slik at kunder å fullføre kjøpet i din nettbutikk


 

Hvordan ha en brukervennlig betalingsløsningen:

 1. Et minimalistisk og enkelt design på betalingsprosessen.
 2. Klare instruksjoner og tydelig tekst.
 3. Tilby en "gjestekasse" for kunden, der de kan fullføre kjøpet uten å opprette en brukerkonto.
 4. Tilby "autofullføringsfunksjoner" for å redusere tiden kunden bruker i prosessen.
 5. Sjekke prosessen for å sikre at den er universelt utformet, slik at alle kan gjennomføre et kjøp.

 

Hvordan tilby fraktmuligheter på en brukervennlig måte:

 1. Presenter fraktkostnadene tydelig for kundene før de fullfører kjøpet.
 2. Hvis nettbutikken din leverer til utlandet bør du vurdere å tilby internasjonal fraktstøtte.
 3. Informer tydelig om leveringstider og betingelser.
 4. Ha klare retningslinjer for retur og refusjon til kundene på nett.
 5. Vurder også å tilby miljøvennlige fraktalternativer, for eksempel klimanøytral frakt eller gjenbruksemballasje.

 

 

 

Hvorfor bør du tilby forskjellige typer betalings- og fraktalternativer i nettbutikken?

Det å kunne tilby forskjellig typer betalings- og fraktalternativer i nettbutikken din er viktig for å imøtekomme kundenes individuelle behov og preferanser. Alternativene gir ikke bare kundene frihet til å velge den mest praktiske betalingsmetoden, men det bidrar også til å skape en mer tilgjengelig handelsplattform.

Noen foretrekker kanskje å betale med kredittkort, mens andre foretrekker betaling gjennom e-lommebøker eller bankoverføringer. På samme måte har ulike kunder ulike krav til frakt, enten det er ønsket om rask levering, standardfrakt, eller til og med internasjonal frakt.

Ved å tilby flere alternativer kan du tilby kunden det de kan ha behov for der og da. 


 

 

Vipps

Vipps er et veldig godt alternativ for deg som selger hovedsaklig til det norske markedet. 
Fordeler med å ta i bruk Vipps: 

 • Vipps leverer raske og enkle betalingsprosesser, spesielt for brukere som allerede har Vipps-appen installert på mobilenheten sin.
 • Vipps er en mobiloptimalisert betalingsopplevelse, og mest kjent for høy brukervennlighet!
 • Populært i Norge og på vei internasjonalt.
 • Vipps har implementert sikkerhetsfunksjoner for å sikre trygge transaksjoner og beskytte brukernes personlige informasjon.
 • Vipps tilbyr også løsninger for faktura og delbetaling, noe som gir fleksibilitet for kunden.

 

Hvilke betalingsleverandør kan være riktig for din nettbutikken?

Det kan være vannskelig å finne riktig betalingsleevrandører for nettbutikken. Så her finner du noen av de betalingsleverandørene vi kan anbefale deg etter ulike behov. 

 

Nets

Nets er en betalingsløsningsleverandør som tilbyr et bredt spekter av tjenester innen betalingsbehandling og teknologiløsninger. Her er noen grunner til å bruke betalingsløsninger fra Nets:

 • Nets er en anerkjent og veletablert aktør innen betalingssektoren, og selskapet har en sterk internasjonal tilstedeværelse.
 • Nets tilbyr støtte for ulike betalingsmetoder, inkludert kredittkort, debetkort, fakturering, direkte betalinger, og digitale lommebøker, for å imøtekomme ulike kundebehov.
 • Nets legger vekt på sikkerhet og har implementert tiltak for å beskytte transaksjoner mot svindel. Dette er avgjørende for å bygge tillit hos både forhandlere og kunder.
 • For nettbutikker som tilbyr abonnementstjenester, gir Nets muligheten til å håndtere gjentakende betalinger og administrere abonnementer.
 • Nets tilbyr vanligvis kundesupport og teknisk assistanse for å hjelpe nettbutikker med implementering og løsning av eventuelle problemer.

 

PayPal 

PayPal er en internasjonal betalingsplattform som tilbyr en rekke tjenester. Her er noen av fordelene ved å bruke PayPal som betalingsløsning for din nettbutikk:

 • PayPal er kjent og akseptert internasjonalt, og det gir kundene muligheten til å handle på nettet fra forskjellige deler av verden.
 • PayPal gir en enkel og brukervennlig betalingsopplevelse for kundene, spesielt for de som allerede har en PayPal-konto.
 • Transaksjoner gjennom PayPal er beskyttet med avansert kryptering og sikkerhetsprotokoller, og PayPal tilbyr også kjøpssikring for kunder.
 • PayPal støtter flere betalingsmetoder, inkludert kredittkort, debetkort og bankoverføringer.
 • PayPal tilbyr også analytiske verktøy som gir innsikt i salgstransaksjoner og kundeatferd.

 

 

Klarna 

Klarna er en av de mest populær betalingsløsning og finansieringstjeneste som gir forbrukere muligheten til å betale for varer og tjenester i senere tidspunkter eller i avdrag. Her er noen fordeler og funksjoner ved å bruke Klarna som betalingsløsning i nettbutikken din:

 • Klarna gir kundene mulighet til å betale for kjøp senere ved hjelp av delbetaling eller faktura. Dette kan bidra til å øke konverteringsfrekvensen ved å gjøre det enklere for kunder å handle.
 • Klarna er kjent for å forbedre konverteringsraten i nettbutikker ved å tilby enkel og fleksibel betaling.
 • Klarna kan enkelt integreres med ulike e-handelsplattformer, og tjenesten gir ofte detaljerte instruksjoner og støtte for implementering."Kjøp nå, betal senere"-alternativet gir kunder muligheten til å motta varen før de betaler, noe som kan øke kundetilfredsheten.
 • Klarna implementerer sikkerhetstiltak for å sikre trygge transaksjoner og beskytte kundeinformasjon.

Bring

Bring har årevis av erfaring som fraktleverandør. Bring er kjent innen netthandel og en foretrukken fraktleverandør for bedrifter i alle størrelser. Her er noen fordeler med Bring: 

 • Enten det er standardlevering, ekspressfrakt eller sporingsmuligheter, gir Bring deg fleksibilitet til å tilby kundene dine valgmuligheter.
 • Leverer både Norden og internasjonalt
 • Når du tar Bring i bruk på frakt har du muligheten for sporingsfunksjoner ved kjøp i nettbutikken.
 • Bring tar bærekraft på alvor og tilbyr miljøvennlige fraktalternativer.

 

Hvilken fraktleverandør kan passe for din nettbutikk?

Når du velger riktige fraktleverandør for nettbutikken så skaper du en smidig og tilfredsstillende kjøpsopplevelse for kundene dine. Her kommer noen alternativer som kan passe for din bedrift:

 

PostNord

PostNord er en nordisk leverandør av post- og logistikktjenester, og de opererer i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Her er noen grunner til hvorfor PostNord ofte betraktes som en god leverandør for frakt- og logistikktjenester:

 • PostNord tilbyr forskjellige fraktalternativer, inkludert standardfrakt, ekspresslevering og sporingstjenester.
 • For bedrifter med internasjonale kunder tilbyr PostNord også internasjonale frakttjenester. 
 • PostNord har tatt skritt mot bærekraft ved å implementere miljøvennlige løsninger, for eksempel bruk av alternative drivstoff og fokus på resirkulering. 
 • PostNord har investert i teknologi for å forbedre sporing og leveringsprosesser. 

 

Porterbuddy

Porterbuddy er et norsk teknologiselskap som opererer innen netthandel og logistikk. Porterbuddy legger stor vekt på bærekraft i leveransene sine. Her er noen fordeler for deg som ønsker å benytte deg av Porterbuddy i nettbutikken:

 • Varen som bestilles med Porterbuddy som leverandør, blir sendt rett hjem til døren din.
 • Porterbuddy kan betjene avsender og mottaker i Stor-Oslo, Østfold, Vestfold, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.
 • Samleveringstjenesten gjør det mulig å bestille produkter fra flere nettbutikker og få dem levert samtidig. Dette har vært et stort fokus for å spare miljøet.

Samlevert er vår måte å si "nå kan du få alt levert samtidig" på. Bestiller du innenfor fristen for ditt område, passer vi på at du får alt levert samtidig. Best av alt, du betaler kun frakt for den første varen! - Porterbuddy

 

nShift

nShift er en verdensledende aktøren innen programvare for håndtering av pakkelevering, og en strategisk vekstpartner. Her er noen fordeler med å ta i bruk nShift:

 • God fleksibilitet i oppsett for kundens fraktalternativer og fraktgrenser.
 • Støtter flere transportører/befraktere som Tollpost, Schenker, DHL m.fl. i samme løsning.
 • Tilby hele spekteret av leveringsalternativer, det er mulig å skape nye inntektsmuligheter og utvikle bærekraftige. leveringsalternativer.

 

Vi hjelper deg med å bygge en vellykket nettbutikk!

Sammen har vi i Gurusoft troen på at vi kan skape en vellykket nettbutikk for din bedrift. Du kjenner kundene, og vi vet hvilke systemer som passer for din bedrift.

Book en prat med Espen Jensen i dag for å få en GRATIS demo av hva vi kan hjelpe deg med videre.

 

 


Vi tror du kommer til å like disse innleggene

 

 

Lenker
Min side