Skip to main content
Til toppen

Hvordan bruke video til å øke salget i nettbutikken?

For å drive med netthandel er det en forutsetning å henge med på den pågående trendutviklingen. Det gjelder både å holde seg oppdatert, og levere i takt med kundenes etterspørsel. En trend som blomstret for fullt i 2017, og som det nå er på høy tid å ta til seg, er bruken av video i markedsføringen!

I dag, selv etter tre år, er videotrenden fortsatt i full blomstring. I årene siden 2017 har trenden utviklet seg fra å være en markedsføringstaktikk, til å bli en hel forretningsstrategi. Dette er ikke unaturlig når markedsundersøkelser viser at 93% av merkevarene fikk en ny kunde på grunn av en video på sosiale medier. På toppen av dette sier 84% av forbrukerne selv at de har blitt overbevist om å kjøpe et produkt eller en tjeneste ved å se på en video (Wyzowl, 2020). Med andre ord er forbrukernes og kundenes signaler krystallklare; det lønner seg med video. Det er derfor gode prognoser for å øke salget i nettbutikken din med “ riktig bruk av video”.

Det som menes med “riktig bruk av video” er hvorvidt man klarer å utnytte mulighetene det finnes med en video. Et spesielt viktig valg er da å velge hva slags type video som skal lages, fordi det avgjør hvordan produktet presenteres. Det er naturligvis et mål å presentere produktet best mulig, og med riktig type video kan de funksjonalitetene som gjør produktet unikt få skinne.

TV-shop er tilbake, og i form av livestreams selges det for milliarder over nett. En av de som virkelig tar av innen feltet er 34 år gamle stjerneselger Viya fra Kina, som selger produkter for millioner av kroner på nett. Bildet er lånt av Bloomberg.

Hvordan bruke video riktig i markedsføring av et produkt?

Produktveiledning eller how-to videoer

For å vise fram og forklare bruken av produktet er en produktveiledning nyttig, både for deres nåværende og potensielle kunder. En potensiell kunde kan, i tillegg til å se bruken og produktet i sin helhet, også se fordelene og få svar på vanlige spørsmål knyttet til produktet. 

 

Oppsett, installasjon eller produktmanual

For å forklare kunder hvordan sette opp et produkt på en bedre måte enn med en lang, skriftlig manual, er video et ypperlig verktøy å ta i bruk. Ikke bare slipper kundene å lese en lang manual, men de besøker nok også nettsiden oftere. Det skyldes at brukerne stadig søker informasjon om produkt de allerede bruker, og en video om ofte stilte spørsmål og forklaringer trekker besøkende til nettsiden. 

 

Produktomtaler og anbefalinger

For å overbevisende om produktet og dens tilbakemeldinger er videoanmeldelser mest effektivt. Videoanmeldelsene er ikke bare mer troverdig for kundene, men også mye mer engasjerende. Brukere som ser smil på kunders ansikt, får også mer lyst til å handle i nettbutikken deres.
 


Ekspertintervju

For å bygge autoritet i din bransje er ekspertintervjuer et godt middel på veien. Videoene kan handle om alt fra et enkelt produktet til et større, aktuelt tema, uansett liker folk å lære om nye ting og trender fra de beste innenfor feltet. 

 

Facebook eller instagram live

For å ha direkte kommunikasjon med alle kundene samtidig er live video en god løsning. Denne videoløsningen krever minimalt med forberedelser, men likevel kan den lagres og deles på andre plattformer i ettertid. 

 

Animerte produktvideoer

For å fange potensielle kunders oppmerksomhet med farger og kreativitet er animerte videoer en god løsning, der slipper du også å være med selv eller ansette en for å være med i videoen.

 

Historiebasert video

For å få kundene til å huske produktet er historiebasert video den mest effektive type video. Disse videoene lager en fortelling rundt produktet som potensielle kunder mye lettere husker.

Sist men ikke minst; 10 raske tips for å øke nettsalget med video

  1. Kjenn publikummet 

  2. Kjenn målene

  3. Lag et manus

  4. Inkluder en oppfordring til handling

  5. Hold det kort

  6. Sett et budsjett

  7. Invester i høy kvalitet

  8. Bruk riktig utstyr

  9. Rediger og legg til musikk

  10. Del på tvers av plattformer

 

Avslutningsvis er det viktig å nevne at en suksessfull netthandel handler om å ha en god netthandelsløsning i bunnen.  Gurusoft vil kunne bistå din bedrift med å briljere digitalt, og hjelpe deg mot "next level ecommerce".
Ta kontakt for mer informasjon om våre løsninger! 

 

Eksterne kilder: Hubspot og Bloomberg

 Andre artikler du kanskje vil like


ALT BEGYNNER MED VALG AV RIKTIG NETTHANDELSPLATTFORMVi er kjent for å snakke forretning, ikke teknologi, med våre kunder. Etter en samtale med Gurusoft, eller en av våre mange kunder, vil dere se nye muligheter for digitalisering og økt konkurransekraft i deres verdikjede.

Brukerdrevet produktutvikling med kort vei mellom kunde, support og utvikler gir oss en unik mulighet til å utvikle brukervennlige og tidsbesparende  bransjeløsninger. 

Fagkunnskap og innovasjon, med tilhold i netthandelsbyen Sandefjord tar vi pulsen på netthandelen hver dag. Vi brenner for vårt fag, våre produkter og suksess for våre kunder!

 

Kort presentasjon i Google Slides

Lenker
Min side