Skip to main content
Til toppen

2-5 MIN LESETID5 TIPS for å øke julesalget på nett

Juleshoppingen er allerede i full sving,  hvordan kan du sørge for å øke salget i år?

Dette innlegget inneholder 5 tips for å øke julesalget ditt på nett. Ifølge NHO Service og Handel estimeres det at nordmenn vil bruke hele 12,1 milliarder kroner i norske nettbutikker, en økning på 5% sammenlignet med 2022.

Selv i tøffere økonomiske tider ser det ut til at julesalget fortsetter å øke. Så hvordan kan du tiltrekke deg kundene til din nettbutikk i 2023? Ved å fokusere på personlige gaver, ønskelister, optimalisering for mobilbruk, og implementering av god teknologi, legger du grunnlaget for å øke julesalget i året som kommer.
 

1. Gi en gave med mening

Å gi en julegave som skaper glede og mening er en fantastisk følelse for kunden. For å oppnå dette, er det viktig å være kreativ og finne nye måter å presentere produktet på. Legg vekt på opplevelsen produktet gir. For eksempel, hvis det er et spill, understrek gleden og latteren det kan bringe til familie eller venner.

Opplevelsen:
Skap en inspirerende opplevelse ved å velge et juleinspirert design på nettsiden. Velg farger som assosieres med jul og legg til dekorasjoner for å gjøre gaven ekstra festlig.

Gaveguider:
Utform gaveguider som inkluderer produktet som en perfekt gaveidé. Fremhev produktets positive sider og vis hvordan det kan glede mottakeren.

Humor i markedsføringen:
Dersom produktet har en humoristisk vri, bruk dette til din fordel. Lag morsomme beskrivelser eller bruk humoristiske bilder som illustrerer hvor underholdende produktet kan være.

Referansebilder og influencer-markedsføring:
Involver personer som naturlig bruker produktet til å vise det frem. La dem dele produktets egenskaper og hva som gjør det meningsfullt og engasjerende.
 
2. Optimaliser mobilversjonen av nettbutikken din

Over 90% av all handel starter på mobilen. Derfor er det viktig at din nettbutikk er optimalisert for mobiltelefonen. Aldri før har etterspørselen etter gode mobilløsninger for nettbutikker vært så stor. Hvis du skal utforme en vellykket julehandelsstrategi, er det avgjørende at strategien også tar hensyn til mobilvisningen av produktene.

Jo bedre inntrykk kunden får av produktet og tjenesten via mobil, desto enklere blir det å kjøpe det eller besøke siden senere, eventuelt via en PC.

Så hvordan oppgraderer du nettbutikken for mobil? Her er noen tips for å komme i gang med å forbedre mobilversjonen:

Responsivt design:
Sikre at nettbutikken din har et responsivt design som tilpasser seg ulike skjermstørrelser.

Optimaliser bildefiler:
Reduser bildefilene for å sikre rask lasting uten å gå på kompromiss med bildekvaliteten.

Forenkle navigasjonen:
Forenkle navigasjonen på mobilversjonen for å gjøre det enklere for kunder å finne det de leter etter.

Optimaliser kassen:
Sørg for at kjøpsprosessen på mobil er rask og brukervennlig for å redusere frafall i kassen.

Implementer Klikk-og-Hent:
Legg til funksjoner som "klikk-og-hent" for å gi kundene flere alternativer for henting.

Sosiale medier integrering:
Integrer sosiale medieknapper for å muliggjøre enkel deling av produkter.

Rask lastetid:
Optimaliser nettbutikken for rask lasting, noe som er avgjørende for mobilbrukere.

Sikkerhetsoppdateringer:
Sørg for at nettbutikken er oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene for å beskytte kundeinformasjon.

Enkel søkefunksjon:
Implementer en effektiv søkefunksjon for å hjelpe kunder med å finne det de leter etter raskt.
 


3. Dele ønskeliste med familie og venner

Noe som er ekstremt spennende i dagens teknologi, er muligheten til å dele ønskelister med venner og familie. Dette forenkler gaveprosessen betydelig for kunden og gir samtidig en ny og effektiv måte å spre produkten    e dine til relevante kjøpere, uten at du trenger å bruke en krone på markedsføring. Her er det kunden selv som fungerer som en markedsføringskanal for sine egne produkter.

Denne innovative teknologien bør absolutt tas i bruk dersom du ønsker å øke trafikken til nettsiden din. Ikke minst vil det resultere i flere fornøyde kunder som får akkurat de produktene de ønsker seg til jul.
 

4. Ha personlig tilpasset kampanjer 

Personlig tilpassede kampanjer tar hensyn til individuelle preferanser, kjøpshistorikk og interesser. Dette gjør kampanjene mer relevante for den enkelte kunden, noe som øker sannsynligheten for at de som er den perfekte kjøper av produktet. 

Når kunder opplever at kampanjer er skreddersydd etter deres behov og ønsker, øker det opplevelsen av personlig service. Dette kan føre til økt lojalitet og positive assosiasjoner med nettbutikken.

Personlig tilpassede kampanjer har en tendens til å ha høyere konverteringsrater sammenlignet med generelle kampanjer. Når kundene ser produkter og tilbud som er spesifikke for deres interesser, er de mer tilbøyelige til å fullføre kjøp.
 

 

5. Ha den beste teknologien på markedet

Den beste teknologien kan forbedre nettsidens ytelse og responstid. Dette er spesielt viktig i en travel julesesong når mange kunder er online samtidig og forventer rask tilgang til nettsidens innhold og produkter.

Avansert teknologi kan bidra til å skape en bedre og mer brukervennlig opplevelse. Dette inkluderer enklere navigasjon, responsivt design for ulike enheter og en smidig handleprosess, noe som kan føre til høyere tilfredshet blant besøkende.

Julesesongen kan også tiltrekke seg cyberkriminelle. Å ha oppdatert teknologi med sterke sikkerhetsfunksjoner er avgjørende for å beskytte kundenes personlige informasjon og skape tillit.

God teknologi gir også mulighet for enkel integrering med sosiale medier. Dette kan være spesielt verdifullt under juleperioden, da folk ofte søker råd og anbefalinger fra sine sosiale nettverk før de handler.
 

 


Lyst til å booke en netthandesprat med oss?

 

Ta et kjapt møte eller book en demo med vår netthandelsekspert Espen, akkurat når det passer deg!

Andre bloggposter du kanskje vil lese?Lenker
Min side