Skip to main content
Til toppen

Sturla fikk en "flying start på utviklerkarrieren med frihet under ansvar


Sturla Gunnerød jobber som webutvikler i Gurusoft (som driver med utvikling av brukervennlige og effektive digitale løsninger for nettbutikk og rapportering). Arbeidsoppgavene hans dreier seg om å løse supportsaker som kommer fra kundeservice til konsulentavdelingen, jobbe med prosjektoppgaver på nye eller eksisterende kundeprosjekter, og både installere og vedlikeholde plugins. 
 


Ville være i Vestfold uten å utelukke andre muligheter


Sturla har jobbet som webutvikler siden 2019, da han først startet i Gurusoft. Da hadde han akkurat blitt ferdig med bacheloren sin i data fra USN (Universitetet i Sørøst-Norge). 

- Jeg husker jeg var happy med å ha fått jobb så fort etter studiene, og allerede i september fikk jeg tilbud hos Gurusoft. Dette på tross av at jeg kom bittelitt sent i gang med søkingen.

Han er opprinnelig fra Tønsberg, og har trivdes i hjembyen hele livet. Det er her han kunne tenke seg å jobbe hvis sjansen skulle by seg - uten å utelukke muligheten for å flytte på seg hvis kallet fra storbyen skulle melde seg.

-  Sånn sett skulle Gurusoft vise seg å bli et veldig godt alternativ, fordi de kunne tilby mange
av tingene som var viktig for meg. De har kontorer både i Sandefjord, Oslo og Sverige, og dessuten et par ansatte som jobber utelukkende remote fra sitt eget hjem. Jeg skjønte at jeg hadde kommet til et fleksibelt sted. Dessuten husker jeg godt at jeg på førstegangsintervjuet presiserte at jeg hadde lyst til å bli ordentlig god på data - og det merker jeg nå nesten 3 år senere at jeg har potensiale til å bli. Jeg har hatt en bratt læringskurve, og det er mye på grunn av inhouse kompetansen som finnes her, og den lave terskelen for å spørre om hjelp og råd.

 

Plugin-kongen


Sturla har tatt mye initiativ siden han startet i Gurusoft, og spesielt plugins har han valgt å gå i dybden på. Dette har resultert i at han har fått et nytt kallenavn blant kollegaene sine. 

- Ja, de kaller meg faktisk for plugin-kongen nå. Jeg tar meg av nye plugin installasjoner, samtidig som jeg vedlikeholder våre eksisterende kunders plugins. 
 

En viktig del av teamet

Det tok ikke lange tiden etter at han landet kontrakten med Gurusoft, at han ble en verdifull og integrert del av teamet. 

- Jeg vet det høres litt klisje ut, men jeg får faktisk en familiefølelse av å være her. Dette er et uhøytidelig sted, og kontorlokalene preges av god humør. På det faglige er jeg også veldig heldig. Det er mange i Gurusoft som er veldig kompetente og faglig sterke, og man har muligheten til å lære masse når man kommer hit. Dessuten er det ikke til å utelukke at vi jobber med spennende forretningsområder her. Rapportering og Ecommerce er forbundet med fremtidsrettet teknologi, og det er mange forgreninger å bli kjent med. Innen netthandel har vi jo for eksempel alt fra frakt, betaling, design, SEO og haugevis av andre integrasjoner man kan jobbe med og fordype seg i.
 

Frihet under ansvar

Hver uke blir man informert om ukens mål, og man får tildelt oppgaver deretter. Akkurat hvor og når man løser oppgavene er litt opp til en selv, men det finnes en kjernetid mellom 9-15 som er fin å forholde seg til hvis man har behov for samtaler og input fra andre kollegaer når man arbeider. 

- Vi sitter litt der vi vil etter behov, og det er helt greit med en litt kortere dag hvis man tar igjen timene senere. Jeg ble tidlig introdusert for begrepet “frihet under ansvar” når jeg begynte å jobbe her, og jeg har nok vokst en del på dette. Det som er så fint er at alle i konsulentavdelingen har egne mål som vi får oppfølging på, og som vi gjennomgår med vår nærmeste leder. Det er fint å få dokumentasjon - og se med egne øyne - at man faktisk blir bedre og bedre i faget sitt. Ingen henger over skuldrene dine, så det er opp til en selv å ta grepene som kreves for å bli god i jobben.  
 

Work-life balance


Med kort kjørevei til jobben blir det god tid til å drive med hobbyer etter arbeidstid. Sturla er som mange andre dataentusiaster glad i gaming (har blant annet spilt Warcraft 3 og League of Legends), og PC bygging. Dessuten har han fått øynene opp for frisbeegolf, og ikke minst padel tennis. 

-  Interessen kom vel egentlig som et resultat av at vi får spille ukentlig via jobben. Padel hallen ligger 2 minutter unna kontoret i Sandefjord, og etter et par prøvetimer var både jeg og flere av kollegaene mine hooked. Nå har flere av oss kjøpt egne racketer og vi begynner å bli drevne. Vi har det veldig moro sammen, og det er som å møte hvilke som helst andre venner til en treningsrunde. 

På spørsmålet om hva som er det beste ved å jobbe for Gurusoft, er det imidlertid noe annet enn idrett som er svaret han lander på. 

- Jeg vil si utviklingsreisen jeg har hatt, og måten jeg har vokst på. Det er noe jeg vil ta med meg videre i mitt profesjonelle yrkesliv. 
 .

FAGSPESIALISTER+DIGITALISERING = GURUSOFT
 


Gurusoft er en kunnskapsbedrift som begeistrer kunder med krav til forretningsbeslutninger uten store tekniske begrensninger. Vi har siden 1998 jobbet, tenkt, mestret og latt oss begeistre over de uendelige mulighetene som ligger i vår egen norske programvare, og latt oss motivere av målet om å utvikle produkter og tjenester som skal være ledende innenfor de bransjene vi satser. Med 20 års innovasjon og fartstid innenfor våre kjerneområder nettbutikk- og rapportløsninger har vi tatt en lederposisjonen i flere bransjer i Norge.

Vårt motto er mer ferdigvare og færre konsulenttimer. Det skal være enkelt å komme i gang med Gurusofts løsninger, og våre kunder utvikler seg med Gurusoft. Vi er utrolig stolte av å ha fornøyde kunder som har vært med oss på reisen i 20 år. Gurusoft er et lønnsomt vekstselskap med flere hundre kunder på våre løsninger. Vi tenker langsiktig - for oss har reisen nettopp startet, og vår drivkraft er å bli enda litt bedre i morgen enn i dag.Gurusofts visjon og ledestjerne er at våre kunder skal kunne ta forretningsbeslutninger uten teknisk begrensninger. I en verden med stadig raskere endringer er nettopp evne og vilje til endringer det ultimate konkurransefortrinn.

Les mer om karrieremuligheter i Gurusoft her!Lenker
Min side