Skip to main content
Til toppen
Et møte med Sandefjords fotballkvinner

Et møte med Sandefjords fotballkvinner

 

Sandefjord  Fotball startet opp med kvinnelag i 4. divisjon i 2017 sesongen. Etter  to direkte opprykk er laget nå klar for 2. divisjon. Dette  er Sandfjord  Fotballs kvinnesatsing og ble startet på initiativ fra  klubbene Store Bergan, GØIF, Helgerød, Sandar, Stokke, Andebu og Runar i  2016. Gurusoft troppet opp på trening for å møte to jordnære jenter fra Sandefjord som har vært med fra starten på den historiske satsningen mot toppen av norsk kvinnefotball.  I dette intervjuet får du høre hvordan keeper Michelle Kruger Bjerke, forsvarsspiller Maren Norøm, og resten av spillerne forbereder seg mentalt og fysisk til en sesong som nyopprykket lag i 2. divisjon. 


 

Hvordan opplever man sitt første tap

- Med påfølgende suksess hvordan forbereder SF-Kvinner seg nå mot en ny sesong og ny divisjon?

- Mer fysisk og høyere tempo, er en rask tilbakemelding fra begge. 

- Det dreier seg om å få fordelene på sin side og da må fokuset være på økt tempo, sier Michelle. 

SF Kvinner opplevde kun ett tap i 3. divisjon i fjor, men selv det hadde sine utfordringer. Vi ble helt knust etter tapet mot Teie selv om det kun var  2-1 i resultat. Maren mener nok at dette var en ny opplevelse for hele laget som et kollektiv. Med god erfaring og støtte fra Melissa Wiik Kovacs og assistenttrener Peter Wiik Kovacs tar de med seg lærdom av kampen inn i ny sesong. 

- Både Melissa og Peter har spilt på elitenivå og har dermed erfaring som hjelper oss stort mentalt.  Det er lov å være sur etter en kamp. Vi brenner jo så veldig for dette,  og så lenge vi klarer å legge det bak oss og fokusere på neste kamp, sier Michelle.

 

Rekruttering og forbilder

SF Kvinner har en strategi om å rekruttere og utvikle unge spillere. Samtidig så vil man som SF spiller fort bli forbilder for andre jenter som ønsker å utvikle seg til å  bli en god fotballspiller. Hvordan oppleves denne rollen?

Michelle  henviser til at hvordan flere spillere besøker lokale klubber, bistår i  ulike arrangementer og samlinger samt har vært instruktører på jentefotballskolen for Store Bergan. Her har de plutselig blitt spurt  etter autografer som er en helt ny del av fotballivet, men moro. De  husker selv hvordan det var å ha sine idoler, og når dette kan bli spillere du kjenner, som har spilt for din klubb, så oppleves fort veien  som kortere til å spille på et høyere nivå. Dette er god rekruttering  og motivasjon av nye spillere som har et talent i seg!

 

"Fotballekspertene sitter på tribunen"

Uavhengig av kompetanse, erfaring og egen spilletid blir fort de fleste som ser på en fotballkamp engasjert. SF Kvinner vil fra 2019 sesongen spille sine hjemmekamper på Komplett Arena. Dette gir økt synlighet og flere tilskuere på kamp.  

- Hvordan skal SF Kvinner imøtekomme disse forholdene?

- Fotball engasjerer, og dermed blir det fort mange "fotballeksperter" på  tribunen ja. Vi må regne med at stadig flere mener noe om oss og det vi gjør. Desto viktigere er det at publikum først og fremst får se "god  fotball", sier Maren, og at vi er engasjert i å spille kamper. 

- Dette er ikke bare en hobby som vi gjør etter skoletiden, men faktisk noe vi  brenner, for legger Michelle til. Kvinnefotballen er i fokus om dagen og  dette må vi utnytte.

 

Det å skape vinnere

Gurusoft synes at jentene fortjener like muligheter som gutta og ønsker å støtte disse fotballjentene med store ambisjoner. Vi ser et  likehetstrekk mellom vinnere i idretten og i næringslivet. Det handler om å sette seg mål, ha det gøy underveis (trening) og legge ned den innsatsen som må til for å kunne nå sine mål. 

- Hvordan jobber så SF Kvinner på det å bli en vinner også i 2019?

- Gir du alt på trening så gir du også alt på kamp! Styrke holding og moral  ligger i det vi skaper sammen, sier Maren. 

- Sandefjord Fotball, herrelaget, trenere, teamet rundt og alle våre samarbeidspartnere er med  på gi oss en enorm styrke i det å jobbe riktig, strukturert og sammen.  Samtidig har vi det moro internt med interne konkurranser der du får poeng og kan bli månedens spiller på ulike øvelser. Dette bygger opp under konkurranseinstinktet, sier Maren videre.

 

Er det noe nytt i år?

- Er det noe nytt hos SF Kvinner til årets sesong?

- De har endelig fått en ny keeper. Det er veldig viktig da vi kun har vær en,  sier Michell. 

- Videre så har Lykke Johnsen Mørken kommet inn i stallen som ny angrepsspiller, og er den yngste i spillegruppen. Det er også kult at vi har fått  med Emma Bredmose Haugen, som også er på 03 landslaget, legger Maren til.  Hun  er ung, men har samtidig mye å lære de andre.

- Det  å spille på Komplett Arena er både spennende og skummelt, sier de begge. Arenaen er stor og samtidig som de skal spill på gress. Vi blir forhåpentligvis fort vant til det og skal jobbe med å gjøre dette til en fordel.

Etter 6 kamper spilt ligger SF Kvinner nå på en flott 2. plass med 13 poeng, etter Røa Fotball 2 med 15 poeng. Det blir knalltøft å kjempe om opprykk i årets sesong på grunn av endringer i seriesystemet. SF Kvinner må først vinne sin avdeling (2. lagene kan ikke rykke opp), så spille playoff mot 8 andre avdelingsvinnere før vinneren av disse møter 8. plass fra årets 1. divisjon til 2 kamper om retten til å spille i 1. divisjon 2020.  

Lyst til å følge Sandefjordlagets reise? Lytt til deres podcast HER

Lykke til videre i sesongen fra en stolt sponsor, Gurusoft.

 

Lenker
Min side