Skip to main content
Til toppen
Nanset 1. divisjon kvinner

Nanset 1. divisjon kvinner

Nansets kvinnelag er i gang med sin 2. sesong i 1. divisjon, og har allerede lagt bak seg to kamper. Som stolt sponsor og ivrige fans troppet vi i Gurusoft opp til trening på Fagerli for en prat med midtstopper Malene Eikehaug Andreassen og kaptein Trine Akerholt Eid om lagånd, mål, og ambisjoner for månedene som kommer.


 

- Nanset rykket jo opp til 1. divisjon i 2017. Hvordan har starten på 2. året på nest øverste nivå vært?

- Uheldigvis har det ikke gått helt som vi hadde håpet på fra start, med tap i de to første kampene. Men til helgen spiller vi mot Medkila i Harstad, og når vi først drar helt opp dit for å møte til kamp nekter vi å tape, sier jentene mens de ler.

 

- Merker dere stor forskjell på motstanden nå som dere har rykket opp, og har dette påvirket måten dere trener på i stor grad?

- Ja, det er veldig stor forskjell fra 2. divisjon. Det er naturligvis et mye høyere nivå, og dette påvirker selvfølgelig oss og nivået på våre treninger også. Nå krever vi mye mer av hverandre i forbindelse med fokus og ytelse, og vi vet med sikkerhet at alle som spiller på laget nå er her fordi de har lyst, og er klare for å satse. Vi stiller høye krav til hverandre.

 

- Hva krever det av spillerne personlig for å sparke fotball på nivået dere er på nå?

- Det første vi merket var forskjell i intensitet. Tidligere spilte vi en del kamper i ukedagene, og vi hadde mer fri i helgene. Nå spiller vi kamp så og si hver eneste helg rundt omkring i landet, så vi må prioritere bort mye annet av det sosiale med venner og familie utenfor laget. Dessuten bruker vi en del tid på kondisjon og styrke utenom fotballtreningene. Det blir nesten som sjonglere to fulltidsjobber med tanke på hvor mye tid vi legger ned i fotballen, og det blir litt som å jobbe med et regnestykke der målet er å få alt til å gå opp i opp, sier jentene.

 

- Hvordan er egentlig rekrutteringen av kvinner til toppfotball, og hvordan jobber dere som forbilder i denne sammenheng?

- Vi jobber aktivt med rekruttering og utvikling av jentefotballen i Nanset, men for å spille på nest øverste nivå i Norge er vi også avhengige av spillere fra resten av Vestfold. De som har lyst til å prøve seg blir gjerne invitert inn på trening med oss. Vi har for eksempel noen yngre supertalenter på 13-14 år fra Nanset som får være med oss å spille en gang i måneden. Vi støtter hverandre og heier på hverandre hele veien.  

 

- Dere har jo tydeligvis knekt en kode når det kommer til godt samarbeid. Hva tenker dere er det viktigste for å opprettholde et bra samarbeid som lag?

- Vi har en god blanding av yngre talenter og erfarne spillere, og det tror vi er et fortrinn. Dette bidrar til å skape en god dynamikk der vi spiller hverandre gode. Vi er inkluderende og er opptatt av at ingen skal være utenfor. Vi bruker mye tid sammen hver uke, og det at vi gjerne kommer tidlig på trening og drar sent hjem vitner om at vi trives godt sammen, og har det bra sosialt.

 

- Hva skal egentlig til for å bli best?

- Svaret er ganske enkelt. Vi tror det handler om godt samhold, god trening, og det å klare å holde seg skadefri. Du må synes fotball er gøy, og være opptatt av å løfte de andre rundt deg opp. Sånt blir det god fotball av.

 

- Handler en del av det om å bli best også om å takle tap og motgang?

- Det er helt greit å være sur samme dagen som man har tapt, men så blir man nødt til å legge det fra seg etter det. Det viktigste er å tenke over hva man kan gjøre bedre, istedenfor å dvele over et resultat man ikke får endret. Vi har opplevd å få en dårlig start før, for så å snu det om til seier.

 

- Hva kan man forvente når man som publikummer kommer for å se Nanset damene spille?

- Festfotball, sier de begge to. Punktum finale!
 


Vi takker til slutt for en hyggelig prat og ser frem til å heie på Nanset jentene gjennom sesongen. Lykke til!

 

Nanset Idrettsplass, Fagerli, onsdag 24. april 2019.
Aurora Skagen Eskedal

Lenker
Min side