Skip to main content
Til toppen

Gurusoft støtter lokale talenterDagen for avreise til Abu Dhabi har endelig kommet for de to stjernespillerne Catarina Larsen og Britt Elin Jørgensen Sund fra Larvik Turn HU som begge skal representere Norge i Special Olympics. Som stolte støttespillere av Larvikslaget stilte Gurusoft opp på togperrongen for å ta en prat med jentene om forventningene til turen.
Tidligere i uken troppet vi også opp på lagsamling for å ta en prat med trener Inger Bakken Øyen om Larvik Turn HU, viktigheten av gode støttespillere, idrettsglede og motivasjon.

Hva kan du fortelle om Larvik Turn HU og tilbudet dere gir til ivrige spillere?

I Larvik har vi et unikt tilbud til unge som faller utenfor det etablerte idrettsmiljøet på bakgrunn av sin funksjon av ulik art. Vi tilbyr et arena hvor alle er vinnere og ingen tapere. Et sosialt og trygt miljø hvor den enkelte har mulighet til å utvikle seg ut i fra egne evner og ferdigheter.

 

Hva ser du som det viktigste med å ha sponsorer som Gurusoft?

Dere gir oss muligheter vi ellers aldri ville oppnå. Vi får bl.a. delta på turneringer - som vi alltid hevder oss godt i. Dere bidrar til at spillernes drømmer går i oppfyllelse. De får opplevd sosial omgang, trening, fysisk og sportslig mestring og ikke minst en god følelse av verdighet i det de driver med her.

 

Dere har fått to spillere fra laget med på landslaget for Norge. Hva betyr det for laget?

Både disse to spillerne og laget for øvrig føler at det de nedlegger av trening virkelig kan gi resultater. Uten laget ville ikke disse to kunne hevde seg på det nivået, og deres synlige bevis gir inspirasjon til resten av laget. Det viser også at tålmodig satsning over tid kombinert med hardt arbeid kan gi resultater.

 

Videre fikk vi dessuten tatt en prat med begge jentene om forberedelsene og trening opp mot mesterskapet. Hva motiverer dere til å gjøre en god innsats i Special Olympics i Abu Dhabi?

Vi vil vise at vi kan! Vi blir motivert av hverandre og det gode samspillet vi har hatt i laget LTHU gjennom flere år.

 

Hvordan var den første reaksjonen da dere fikk vite at dere var tatt ut til å representere Norge i Special Olympics?

Jeg fikk helt sjokk - sier Catarina, som fikk den hyggelige beskjeden på sin bursdag i juni 2018.
Tuller du? Er det sant? var Britt Elins første reaksjon. Ingen av jentene nølte med å takke ja til invitasjonen.
 

Hvordan har dere forberedt dere til avreise? Har dere for eksempel gjort noen endringer i treningsrutinene?

Ja, masse egentrening. Vi startet ekstra trening med forskjellige aktiviteter da vi fikk den overraskende beskjeden. Så har det blitt noen sprøyter for diverse også - ler jentene.

 

Hva gleder dere dere mest til i løpet av turneringen? Og hva tror dere kan bli den største utfordringen?

Kampene - svarer de i munnen på hverandre! Og det å være en del av 7.500 deltakere. Kanskje vi også blir kjent med nye venner fra andre land? Også skal vi passe på at vi ikke stresser i spillet vårt. Det kommer sykt mange tilskuere på arenaen for å se på. Fra SOWG melder de om over 500.000 + tilskuere til de ulike aktivitetene.

 

Hvilket tips vil dere gi til andre som drømmer om å representere Norge i denne type mesterskap?

Vis glede på trening og kamper. Dette er moro og samtidig gøy å få resultater. Et godt klubblag med flotte trenere og hyggelige medspillere gir oss et godt utgangspunkt. Det håper vi også andre spillere har tilgang til. Blir du tatt ut til å spille for Norge anbefaler vi en god del egentrening også, avslutter jentene med.

Lenker
Min side